Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

joi, 28 mai 2015

Opera Comică pentru Copii, 1 iunie


Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, este condusă de soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 62 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară. 

Programul Festivalului “Opera Copiilor” poate fi consultat pe site-ul instituției organizatoare, www.operacomica.ro, accesul fiind gratuit la evenimentele care au loc în aer liber. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: “Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 12 iunie) şi “Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, în datele de 5 şi 6 septembrie).


Basme şi snoave româneşti, cu Ştefan Schuller
Gospodăria Moişeni, 1 iunie, 12:30
Spaţiul cel mai potrivit pentru a aduce în faţa celor mici poveştile nemuritoare ale poporului român este, fără nicio îndoială, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti". Gospodăria Moişeni este locul în care Ştefan Schuller, solist al Operei Comice pentru Copii cu o reputată carieră artistică, vă dă întâlnire de Ziua Copilului, la prânz, pentru a face împreună o incursiune în minunata lume a basmelor şi a snoavelor autohtone.