Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

miercuri, 3 aprilie 2013

Şcoala Altfel la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" de 1 aprilie 2013


Deşi a fost ziua păcălelilor, la Muzeul Satului a fost o zi serioasă în toată regula. Am avut mulţi vizitatori, mai ales copii. Căci, în fond, doar o dată pe an este "Şcoala Altfel", nu? Copiii au fost întâmpinaţi la intrare de prietenul lui Păcală, Tândală cel glumeţ. 
A avut multe să le povestească copiilor şi multe poveţe de dat. A fost multă lume, gălăgie cât cuprinde şi mulţi copiii şi-au arătat talentele. Atelierele de podoabe populare şi modelaj în lut au avut mare căutare. Păsările ciripeau, razele soarelui încălzeau şi copiii se jucau şi descopereau, în acelaşi timp, păşind pe aleile Muzeului, monumentele acestuia. Gospodăriile au fost neâncăpătoare la un moment dat...din cauza pisicilor şi a copiilor. Ce să mai spunem...doar, veniţi în continuare, ne-ţindând cont de ploaie. Noi vă aşteptăm.