Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

marți, 4 iunie 2013

Ateliere de lectură şi creaţie pentru copii



FABRICA PORTUGHEZĂ DE FANTEZIE: ATELIERE DE LECTURĂ ŞI CREAŢIE PENTRU COPII

Fabrica Portugheză de Fantezie de la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, caută în perioada 11-16 iunie mici meşteri, cu vârste cuprinse între 4-14 ani, făuritori de cuvinte, dansuri şi poveşti; păpuşi din linguri de lemn; obiecte de artizanat cu specific portughez, în string art şi gravuri în folie metalică.
Experienţa în domeniu NU este necesară, participanţii urmând să parcurgă un interval de 2 ore de ucenicie sub îndrumarea meşterilor coordonatori-profesori Alexandra Anton şi Sînziana Socol, înainte de a fi avansaţi la rangul de MEŞTER de ONOARE al Fabricii Portugheze de Fantezie

Observaţie: Pe parcusul uceniciei, fiecare participant va putea beneficia şi de ajutorul unui asistent (educatori, părinţi, bunici etc.).

Programul de lucru: zilnic, de la ora 11.00, în perioada 11-16 iunie.
Salariu: Plata Micilor Meşteri Făuritori se va face în bănuţi (bomboane) de ciocolată portugheză şi expunerea sau luarea acasă a propriilor produse de artizanat.

Loc de desfăşurare: Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 28-30, Bucureşti.