Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

joi, 13 iunie 2013

Atelierul de "Păpuşi şi marionete portugheze pentru copii"


Ce credeţi că am învăţat noi să facem astăzi? Aţi ghicit!!! Păpuşi şi marionete portugheze. 
Sala "de studiu" a fost plină ochi de copiii, încântaţi la culme că îşi vor face singuri păpuşile căci, deşi părinţii stăteau ca la linia de Start să îi ajute, au rămas pe dinafară. Mulţumiţi, nemulţumiţi...au trebuit să asculte de profesorii coordonatori şi să îşi lase odraslele să facă singuri treaba pentru care au venit. La sfârşitul atelierului, după ce toţi cei de faţă aveau câte o păpuşă, a fost pusă în scenă, într-un teatru din carton, o mică poveste. Pardon...scenetă. Să vă spun cât zumzet a fost astăzi la noi? Cât de fericiţi şi încântaţi au fost copiii? 
Ce am obţinut de la ei, pe lângă zâmbete şi râsete de fericire? Promisiunea că vor veni şi la alte ateliere desfăşurate aici, la noi acasă, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".