Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

luni, 21 iulie 2014

CONSTRUCTOR PENTRU O ZI Ediţia a II - a - 27 iulie 2014Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 27 aprilie – 21 septembrie 2014 la atelierul pentru copiii “Constructor pentru o zi” ediţia a II-a,  cu tema: Muzeul Naţional al Satului în miniatură.

Atelierul face parte din amplul program de pedagogie muzeală „Din muzeul cu poveşti” şi îşi propune iniţierea copiilor în arhitectura tradiţională, urmărindu-se identificarea părţilor componente exterioare şi interioare ale unei locuinţe săteşti.

Pentru realizarea construcţiilor miniaturale este necesară cunoaşterea originalului aflat în expoziţia în aer liber. De aceea, atelierul va fi însoţit de un ghidaj de specialitate la monumentele care vor fi alese spre a fi confecţionate. 


* Pentru atelierul din data de 27 iulie înscrierile sunt deschise iar la atelier se va realiza macheta casei Dumitra.

DUMINICĂ
27 Iulie
10.30 – 12.00
 confecţionat machetă Casa Dumitra
 coordonatori: Irina şi Livia Răitaru
 responsabil: Oana Răitaru

TAXA de participare = 15 LEI / COPIL+PĂRINTE/ ATELIER   

Înscrierile se fac începând cu data de 21.07.2014, la telefon 021 317 91 10, int 191, 145, (Răitaru Oana), email: programeculturale_mnsdg@yahoo.com  
Atelierele se desfăşoară în clădirea Arhondaric, Kiseleff nr. 28.
Coordonatori: Oana Răitaru, Irina Răitaru, Livia Răitaru.
Numărul maxim de copii înscrişi este de 12 pentru fiecare atelier.
Vârsta minimă este de 6 ani şi participă alături de un părinte la atelier.
Materialele necesare sunt asigurate de muzeu. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu