Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

marți, 31 martie 2015

Ziua păsărilor, 5 aprilie


Societatea Ornitologica Română şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită să luaţi parte la o nouă ediţie a evenimentului “Ziua Păsărilor”. Celebrată pe 1 aprilie ca eveniment naţional, anul acesta Ziua Păsărilor va fi sărbătorită, la Bucureşti pe 5 aprilie, la sfârşit de săptămână, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, printr-un program care va cuprinde  filme, expoziţii, tururi ornitologice pentru începători, ateliere, cuiburi artificiale, hrănitori pentru păsări.

Manifestarea este dedicată, în mare măsură, micilor iubitori de natură şi de păsări, care sunt invitaţi să participe la tururi ornitologice, să înveţe cum se amplasează un cuib sau o hrănitoare pentru păsări. 

În 2015 vom fi prezentare două documentare despre două din cele mai importante proiecte ale SOR. Primul dintre ele este dedicat conservării Şoimului dunărean (Falco cherrug) şi prezintă eforturile făcute de ONG-uri de mediu din patru ţări europene: Ungaria, Slovacia, Bulgaria şi România pentru a conserva cel mai rar şoim din aceste zone. Al doilea film prezintă un alt proiect mare în care a fost implicată Societatea Ornitologică Română: Conservarea acvilei ţipătoare mici în România. Probabil ca la data la care noi vom difuza filmul, una dintre acvilele ţipătoare mici monitorizate satelitar în acest proiect, Arlie, va fi deja în România, întoarsă din migraţie. Cele două filme vor rula de la ora 11 până la ora 17. 

LOCAŢIE : Muzeul Satului
ZIUA & DURATĂ : 5 aprilie, 10:00-17:00
ORGANIZATORI: Muzeul Satului, SOR, Active Family Center, ONG Sănătate Pentru Viaţă

PROGRAM


11.00 – 17.00 Păsări sălbatice din România – Expoziţie de fotografie în aer liber

11.00 – 15.00  Tur ornitologic, Verificarea cuiburilor - S O  R        (din oră în oră)

11.00 – 15.00  Jocuri şi mişcare în aer liber pentru copii

11.00 – 17.00 Proiecţii video                             (Foişor)
                        Şoimul Dunărean
                        Acvila ţipătoare mică 


11.00 – 17.00  Poiana Răpciuni
Picnic şi networking pentru părinţi, copii şi viitori părinţi:

- SOR – Atelier de cuiburi
- SOR – Atelier de hrănitori pentru păsări
- ONG Sănătate pentru viaţă Green Parenting România
                        - Active Center & Club Moving – Aqua Gym bebeluşi şi copii mici
                         O alternativă ”green” pentru dezvoltarea copilului mic. Video Piscina Club        Moving Bucureşti
- Touched – Atelier de quilling cu păsări
- Touched – Atelier de bijuterii ”Green”
- face painting
Pentru turul ornitologic şi atelierele de creaţie înscrierile se fac la cartierul general SOR – Stejarul de la intrarea în muzeu. 


http://www.sor.ro/ro/noutati/Ziua-Pasarilor-2015.html
Niciun comentariu: