Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

vineri, 3 iunie 2016

Jocul educativ ”Satul”, la Muzeul Satului





De 1 iunie a fost lansat jocul educativ „Satul”, jocul oficial al Muzeului Naţional „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, realizat cu prilejul aniversării a 80 de ani de la înfiinţarea muzeului.
Pentru copiii care ştiu literele, dar şi pentru adolescenţi sau chiar adulţi, Satul este un fel de vizită prin muzeu. Pe spatele tablei de joc sunt imagini reprezentative pentru muzeu. Vizita se face de la intrarea în muzeu până la punctul final, biserica din Dragomireşti, Maramureş. Drumul se parcurge prin formarea unor cuvinte cât mai lungi cu literele de pe cărţile din joc. Cărţile supriză, a căror grafică deosebită a fost realizată de Rodica Vieru, au rolul de a face jocul cât mai interesant. Toate cele 130 de cărţi pe joc au pe spate 4 tipuri de modele tradiţionale româneşti, luate de pe costume din patrimoniul muzeului.
Jocul este realizat pentru două grupe de vârstă și poate fi jucat atât separat de maximum 8 jucători, cât și pe echipe, numărul jucătorilor putând creşte, ceea ce măreşte atractivitatea lui.
Jocul a fost conceput de scriitorul Danion Vasile, care este şi autor de carte pentru copii. Prin el s-a deschis seria de jocuri de promovare a unor muzee şi parcuri.
Jocul va putea fi cumpărat de la magazinul muzeului sau, în scurt timp, de pe site‑ul producătorului, aflat deocamdată în lucru, www.offlinetimes.ro.