Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

joi, 2 februarie 2017

Călător prin tradiții de primăvară - ateliere de creativitate, 18 februarie – 4 martie
Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează în perioada 18 februarie – 4 martie 2017, în fiecare sfârșit de săptămână, ateliere interactive dedicate copiilor şi elevilor, în cadrul proiectului educativ  Călător prin tradiții de primăvară.

Cu ocazia sărbătorii Mărţişorului și a Zilei Femeii, copiii vor confecţiona, în cadrul atelierelor de creaţie, mărţişoare și felicitări, cu scopul de a fi implicaţi în activităţi care le stimulează creativitatea şi imaginaţia.

Programul atelierelor:

  1. 18- 19.02.2017 – Atelier confecţionat mărţişoare – coordonator  Luminiţa Voica

  1. 18- 19.02.2017 – Atelier confecţionat felicitări  -  coordonator Simona Ivanciu

  1. 25 – 26.02.2017 -  Atelier confecţionat mărţişoare – coordonator Luminiţa Voica

  1. 25 – 26.02.2017 -  Atelier confecţionat felicitări -    coordonator Simona Ivanciu

  1. 04 – 05.03.2017 -  Atelier confecţionat mărţişoare – coordonator Luminiţa Voica

  1. 04 – 05.03.2017 - Atelier confecţionat felicitări  -  coordonator Simona Ivanciu


Înscrierile se fac începând cu data de 6 februarie 2016, în limita locurilor disponibile,  prin email: : programe.culturale@muzeul-satului.ro, muzeulnationalal_satului@yahoo.com.

Atelierele se vor desfăşura în clădirea Arhondaric din Şos. Kiseleff nr. 28, începând cu orele 10.00.

Taxa de participare / atelier este de 15 ron / copil  şi se achită la casieria muzeului în ziua desfăşurării atelierului.
Numărul maxim de copii înscrişi este de 15 pentru fiecare atelier

 Iulia Grumăzescu
 Director Comunicare, pedagogie muzeală