Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

marți, 13 august 2013

O săptămână de Vacanţă De dragul artei la Muzeul Satului, pentru familii cu copii de 4-6 ani



               Asociaţia De dragul artei lansează un program special pentru petrecerea unei săptămâni întregi în cadrul Muzeului Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” (Şos. Kiseleff, nr. 28), de luni până vineri, 19 – 23 august şi 26 – 30 august, între orele 10.00 şi 13.00, pentru familii cu copii de 4-6 ani: Vacanţă De dragul artei. 

În fiecare dintre zilele precizate, cei mici însoţiţi de părinţi, bunici sau bone, vor descoperi câte o gospodărie diferită, pretext pentru joacă şi învăţare relaxată, în aer liber. Poveşti şi snoave rostite cald şi expresiv, jocuri de tot felul cu obiecte, cuvinte, imagini şi sentimente, ateliere cu materiale diverse noi sau vechi şi folosind tehnici tradiţionale, totul într-un mediu autentic al satului românesc şi pentru o apropiere de acesta. La programe ne vom bucura de prezenţa unui invitat special, actriţa Nicoleta Rusu, care va fi povestitoare în câte o zi din fiecare saptămână de vacanţă!

La atelier, copiii vor realiza diferite obiecte: trăistuţă numai bună de pus pe umăr, căsuţe şi căsoaie din lut şi armătură, colaj rotit cu seminţe diverse şi obiecte mici din lână împâslită.
Programările sunt absolut necesare şi se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor).

Participarea este obligatorie în cele cinci zile consecutive ale Vacanţei. Taxele de participare la toate cele cinci zile de programe sunt următoarele: 320 lei/familie formată din doi membri, 420 lei/familie formată din trei membri, etc. După confirmarea înscrierii, este necesară achitarea taxei de participare, la maxim două zile după confirmarea înscrierii pe lista de participanţi, în contul RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Vacanta). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunţată cu cel puţin 48 de ore înainte de desfăşurarea programului (sumă din care se va scădea comisionul bancar) sau se va redirecţiona către alte programe De dragul artei ce se vor desfăşura în viitor.

Pentru desfăşurarea programelor este necesară înscrierea unui număr de minim 10 copii. Programele vor avea diferite tipuri de activităţi, alternate cu pauze.

Perioadele in care se vor desfasura programele din cadrul proiectului Vacanţa De dragul artei sunt :
19 – 23 august
26 – 30 august

Iată temele propuse:
Bine îi e omului la casa lui în Buzău
La cărat pietre de moară (pr)in Tulcea
Magaruşi, seminţe şi oloi, în Alba te luăm cu noi!
Trăistuţa mea de lână şi de Prahova
Intră la apă în Sibiu!