Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

vineri, 13 septembrie 2013

Poezii de toamnă cu Mario Dumitraşcu...la "Ziua Crucii. Cârstovul viilor"MARIO CRISTIAN DUMITRAŞCU

6 ani – Bucureşti

     Cu o activitate deja de palmares, Mario Cristian Dumitraşcu a păşit cu brio în platourile de filmare ale televiziunilor. A ştiut  să susţină un show, chiar dacă era vorba de emisiunea „Cârcotaşii” sau „Copiii spun lucruri trăznite”.       Cel mai nou Show TV în care a apărut mica noastră vedetă este „Next star”, în prima ediţie a acestei toamne.
Cu o memorie debordantă, reuşeşte să susţină şi să încânte publicul, chiar dacă este vorba de poezii, scenete sau improvizaţie.
     Momentul susţinut la Muzeul Satului cu ocazia sărbătorii ZIUA CRUCII. CÂRSTOVUL VIILOR - 14 – 15 septembrie 2013, va fi completat de poezii recitate de micul nostru star.
Bună ziua

       Sunt Mario-Cristian Dumitraşcu, am  aproape 7 ani, încep clasa 1-a  şi sunt un baieţel vesel şi sociabil. Îmi plac foarte mult jocurile lego, dar şi cele de logică de pe calculator (muntele matematicii, bloxorz, master mind). Pasiuni: poezia şi actoria, dar sunt curios să aflu şi tot ceea ce îmi stârneşte curiozitatea. Spre exemplu, am fost curios să ştiu de ce se ridică nivelul apei din cadă atunci când fac baie şi am primit raspuns: un domn pe nume Arhimede şi-a pus aceeaşi întrebare şi a emis o lege care-i poartă numele. Ce să vă mai spun despre mine? Îmi "merge" mintea, motiv pentru care am participat la olimpiada preşcolarilor din cadrul fundaţiei Dan Voiculescu, unde am obţinut locul I, fiind singurul cu punctaj maxim. Am participat la emisiunile ''PLASA DE STELE'' şi ''COPIII SPUN LUCRURI TRĂSNITE'', unde m-am distrat copios, pentru că mama mi-a spus să recit din ''Luceafarul'', dar asta nu mi s-a parut nici pe de parte trăsnit şi am improvizat cu ce mi-a trecut prin minte. M-am perindat recitand poezii şi pe la libraria ''Mihai Eminescu'' şi pe la sala Dalles, dar cel mai mult mi-a placut la Muzeul Satului, pentru că arată ca un parc şi simt că toţi cei de acolo sunt prietenii mei. În prezent voi participa la emisiunea concurs ''NEXT STAR'' şi, de asemenea, voi recita pe scena MUZEULUI SATULUI unde sper să am succes. În încheiere, vă prezint o poezie pe care o îndragesc şi o consider cartea mea de vizită.

     Sunt un baieţel ghiduş,
     Uneori...cam năzdrăvan.
     Numele-mi e Dumitraşcu
     Iar prenume...Cristian.

     Mario-s pentru prieteni,
     Şi am foarte multi, parol!
     Daca dai un click pe facebook,
     Pot să fiu idolul tau.

     Esti lăudăros baiete,
     Zice mama, îmbufnată,
     Hai să-nveţi o poezie!
     Bine mami, vin îndată.

     Mi-a părut bine amice,
     Ce ţi-am spus, n-a fost în van.
     Şi acum vă pupă dulce,
     Mario...sau Cristian.*:x îndrăgostit lulea
Niciun comentariu: