Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

vineri, 19 septembrie 2014

Ateliere de pedagogie muzeală pentru elevi - “Puzzle ... la Muzeul Satului”      


Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada septembrie – noiembrie 2014,  la atelierele de pedagogie muzeală pentru elevi “Puzzle ...  la Muzeul Satului”.

Atelierele fac parte din programul pedagogic Lumea în care trăim şi îşi propun iniţierea elevilor în arhitectura tradiţională, urmărindu-se identificarea unor locuinţe săteşti din incinta muzeului.

Atelierele constau într-un ghidaj de specialitate, un joc pe echipe bazat pe ghicitori despre monumentele din muzeu şi un concurs contra cronometru pentru realizarea unui puzzle, astfel determinându-se echipa câştigătoare.  

Atelierele au loc în perioada septembrie – noiembrie 2014, în incinta Muzeului Satului „Dimitrie Gusti” şi în clădirea Arhondaric, Şos. Kiseleff nr. 28 şi sunt coordonate de Irina şi Livia Răitaru.

Numărul de locuri este stabilit de numărul de elevi din clasa participantă la atelier
Taxa de atelier este 10 lei / elev.
Durata unui atelier Puzzle este de la 2 la 3 ore.

Ziua în care are loc atelierul se stabileşte de comun acord cu profesorul clasei de elevi care doreşte să participe la jocul Puzzle şi cu coordonatorul atelierului.Înscrierile pentru ateliere se fac la nr de telefon: 

021.317.91.03, int. 191 -

Răitaru Oana – nr. tel. 0729 541 950

şi pe e-mail:

programeculturale_mnsdg@yahoo.com.

raitaru_oana@yahoo.com