Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

joi, 25 septembrie 2014

PARTICIPAREA MUZEULUI SATULUI LA CONFERINŢA DE PEDAGOGIE MUZEALĂ LLOAM (Long Life Learning in Open Air Museums), Aarhus, Danemarca – 10 – 13 septembrie 2014


Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, membru AEOM (Asociaţia Muzeelor în Aer Liber din România), reprezentat de către Iuliana Mariana Grumăzescu, Director Comunicare, Pedagogie muzeală, a fost invitat să participe în perioada 10 – 13 septembrie 2014 la Conferinţa LLOAM – Long Life Learning in Open Air Museums, activitate ce face parte din programul Asociaţiei Muzeelor în Aer Liber din Europa organizată în oraşul Aarhus, în Danemarca de Muzeul Den Gamley By (The Old Time Museum).
În cadrul Conferinţei cu tema De la a fi ceva la a fi cineva. Dezvoltarea muzeelor, a fost susţinută o lucrare intitulată Teatrul de umbre la Muzeu. Poveşti pentru toţi, bazată pe experienţa în lucrul cu copii la Atelierul de Teatru de Umbre. Lucrarea a fost constituită dintr-o parte teoretică, documentată pe istoric, metode non-formale şi o parte practică, interactivă, cu demonstraţie de teatru. A fost foarte apreciată şi o altfel de experienţă demnă de model de bune practici.
Următoarea Conferinţă LLOAM va avea loc în perioada 14 – 17 septembrie  2016, la muzeul Vallby Friluftmuseum în oraşul Vasteras, Suedia.